Ben je op werk alleen maar je functie? Als je in een bepaalde context alleen maar bepaalde aspecten van jezelf mag laten zien en andere moet verbergen, dan voelt dat voor MT-columnist Marcel de Rooij alsof je uit elkaar wordt getrokken.

Het is me herhaaldelijk overkomen dat collega’s naar me toe kwamen met een vraag, en daaraan toevoegden: ‘Nu wil ik een antwoord van Marcel De Mens, en niet van Marcel De Directeur, of Marcel De Organisatieadviseur.’ Ik weet nooit zo goed wat ik daar mee aan moet. Welk deel van mij is op zo’n moment niet, of juist wel, uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek?

Het lukt mij niet meer om een deel van mezelf buiten beschouwing te laten. Ik heb die neiging van mensen om te segmenteren altijd al gek gevonden. Als je in een bepaalde context alleen maar bepaalde aspecten van jezelf mag laten zien en andere moet verbergen, dan voelt dat voor mij alsof je uit elkaar wordt getrokken.

Klik hier om de volledige column te lezen op MT.nl